SkyddGolfen Detektor Open

Golfspelare
Välj tävlingsår:
Arrangör Detektor Scandinavia  Arrangör Skydd
Skydd Detektor
Skriv ut Skriv ut    |   Tipsa Tipsa    |  
SkyddGolfen Detektor Open 2020

Tisdagen den 25 augusti arrangeras SkyddGolfen Detektor Open 2020 på Golf South Sthlm (Vidbynäs GC) av facktidningen Detektor och Skyddmässan.
För att underlätta och samtidigt inspirera till golfrundor presenteras här information i form av schema, tävlingsform, särspel, håltävlingar och lite annat som kan vara bra att veta inför årets största endagsevenemang när det gäller företagsgolftävlingar i Sverige.

Vidbynäs Golf som är en del av Golf South Sthlm har, enligt tidningen Svensk Golf, Sveriges bästa greenområden på två mycket utmanande och bra banor.

 

Sett till antalet deltagare är SkyddGolfen Detektor Open Sveriges största företagsgolfevenemang som äger rum under en och samma dag.

I år kommer dock arrangemangets format anpassas till rådande situation avseende smittläget för covid-19 vid den aktuella tidpunkten.
Förutom att antalet spelare begränsas kommer flera moment i arrangemanget genomföras i linje med Folkhälsomydighetens rekommendationer.

Vinnaren 2020 Linus Netterlid från Parcum flankerad av Deniz Baykal och Annika Linderoth från AR Media International respektive Stockholmsmässan. Vinnaren 2020 Linus Netterlid från Parcum flankerad av Deniz Baykal och Annika Linderoth från AR Media International respektive Stockholmsmässan.

Live Scoring
Med Live scoring får deltagaren score direkt i mobilen med hjälp av en enkel och intuitiv app. Appen samlar samtidigt statistik från alla deltagare vilket gör att du kan se en liveuppdatering. Det innebär också att arrangören kommer att kunna presentera resultatlistan betydligt snabbare än med manuell räkning. Tidsspannet mellan tävling och prisutdelning kommer avsevärt kortas ned.

För dig som vill ha nytta av Live Scoring även vid andra tillfällen än när SkyddGolfen Detektor Open arrangeras finns möjligheten att kostnadsfritt ladda ner appen: www.golfgamebook.com.

Schema
07:00 – Samling klubbhuset (incheckning stänger 08:00)
08:30 – Genomgång av tävling framför klubbhuset (mot golfbanan)
09:15 – Tävlingen startar med kanonstart på samtliga hål
16:00 – Tävlingen beräknas vara klar
16:30 – Särspel
17:00 – Prisutdelning med middag
(Schemat är preliminärt)

Tävlingsform
Huvudtävlingen i SkyddGolfen Detektor Open 2020 är slaggolf. Alla spelar på 85% av sitt spelhandicap (det vill säga 15% handicapreduktion). De två spelare som har bäst nettoresultat på respektive bana (North Course och South Course) blir den kvartett som gör upp om topplaceringarna i ett spännande särspel.

Baserat på bästa resultat brutto kommer också säkerhetsbranschens bästa golfare att utses, då det bästa bruttoresultatet på respektive bana ger en finalplats och ett spännande särspel för att ta fram en vinnare och en tvåa.

Observera att det fr.o.m. 2018 är en ny slopevärdering på Vidbynäs, se slopetabellerna här: www.vidbynasgolf.se/se/spela/slopetabeller.Kanonstart

Tävlingen använder sig av kanonstart, det vill säga att alla "bollar" slår ut samtidigt på samtliga hål. Vid sidan av ordinarie tävlingar kommer hålsponsorerna att bjuda på roliga minitävlingar med tillhörande priser på sina respektive hål.

SkyddGolfen Detektor Open

Särspel – Brutto
Bästa bruttospelare från båda banor möter varandra i ett avslutande särspel (1) för att särskilja vem som vinner titeln "Bästa Golfare". För att skilja dessa två spelare åt blir det särspel från en plats i anslutning till terrassen till greenen på hål 18 på South Course. Den som hålar ut på minst antal slag vinner. Vid lika resultat spelas särspelet om tills vi har en vinnare. Om särspelet har spelats tre gånger och en vinnare inte är utsedd, så avgörs det genom närmast hål på ett slag när spelarna slår ut fjärde gången.

Särspel – Netto
Därefter tar särspelet (2) för dagens huvudtävling vid - slaggolfen. I detta särspel kommer de fyra bästa spelarna från slaggolfen (ettan och tvåan från respektive bana) att mötas för att göra upp om segern. I första hand avgörs detta särspel av den som får i bollen på lägst antal slag. Om två eller fler spelare har lika antal slag så spelas "hålet" om tills vi har en vinnare. Om särspelet har spelats tre gånger och en vinnare inte är utsedd, så avgörs det genom närmast hål på ett slag när spelarna slår ut fjärde gången. Plats 2-4 koras efter antal slag man fått i bollen på, så alla måste håla ut under särspelet.

Om plats 2-3, 3-4 eller 2-4 hamnar på samma slag så är det antal slag netto på banan (oavsett om man spelat på North Course eller South Course) som avgör rangordningen sinsemellan. Om spelare även har samma antal slag netto, rankas spelaren med lägre handicap högre. Vid samma antal slag och samma handicap delas placeringen av de berörda spelarna.

SkyddGolfen Detektor Open

Placeringarna efter de fyra finalisterna intas av de båda treorna, från huvudtävlingen på North Course respektive South Course, som därmed delar på femteplatsen. Enligt samma princip delar fyrorna på sjundeplatsen och femmorna på respektive bana på niondeplatsen. Lägst hcp av de två spelarna på samma placering får företräde att välja vilket pris av de två priser som utdelas för dessa delade placeringar.

Från placering tio och uppåt gäller antal slag netto, oavsett vilken bana spelaren tävlade på. Om några spelare har samma antal slag, så får spelaren med lägst hcp högst ranking.

Vid samma antal slag och samma handicap delas placeringen av de berörda spelarna.

Prisutdelning sker i samband med middagen. Ev vinstskatt betalas av pristagaren.

Eftersom tävlingen kommer ha ett stort antal deltagare är det viktigt för tempots skull att inte spendera för mycket tid på att leta boll - ungefär 30 sekunder som mest.

Viktigt är också att ta med visitkort då det är en hel del andra spelare samt sponsorer på plats.

Tänk också på att ta med egen handduk till banan ifall du vill duscha efter tävlingen.

SkyddGolfen Detektor Open

Om ni har frågor om tävlingen eller sponsring så kontakta
Deniz Baykal
, telefon 073-987 53 33, e-post: deniz.baykal@armedia.seMer information om Golf South Sthlm »Arrangörer:
Arrangör Detektor Scandinavia Arrangör Skydd
Hålsponsorer: