SkyddGolfen Detektor Open 2007

Golfspelare
Välj tävlingsår:
Skydd Detektor
Nu är säkerhetsbranschens bästa golfare utsedd
- stor succé för SkyddGolfen Detektor Open

Så har säkerhetsbranschens golftävling, SkyddGolfen Detektor Open avgjorts på AXA Course, Vidbynäs GC, med hela 143 spelare på plats.
I potten fanns både ära och åtråvärda priser. En av de två stora vinnarna av årets SkyddGolfen Detektor Open var Ola Lindberg, från Rapid Larmcentral, som utsågs till säkerhetsbranschen bästa golfare (bästa brutto) och fick en 32” LCD-TV för prestationen.
Den andra stora vinnaren i slagtävlingen, vars första pris var en all-inclusive resa för två till Turkiet och boende på det lyxiga Gloria Golf Resort i Belek-Antalya, var Oskar Pettersson från Karolinska Universitetssjukhuset.Med en instabil väderlek dagarna innan tävlingen var det många som blev glatt överraskade av det fantastiska vädret med strålande solsken som tävlingen fick. På sina håll blåste det rätt rejält men det avtog bitvis och lugnade ner sig när spelarna hade lite mindre än hälften av rundan kvar.

Sponsorer signade för 2008 direkt
Tävlingen, som arrangerades av facktidningen Detektor och säkerhetsmässan Skydd innehöll olika deltävlingar, men huvudtävlingen var slaggolf, en tävlingsform som innebär att man reducerar sitt slagantal med antalet erhållna slag i slopen för att få fram sin nettoscore.

- Med tanke på det stora startfältet var det lite nervöst att se om allting skulle fungera som tänkt, säger Christian Schiller från Ar Media, som var projektledare för SkyddGolfen Detektor Open.

Golf
Ola Lindberg, vinnare av
’Bästa brutto’, slår ut.

- Utfallet av tävlingen blev över all förväntan, feedbacken från spelarna var väldigt positiv och redan under banketten på kvällen skrev ett 40-tal spelare upp sig inför nästa års tävling och näst intill samtliga sponsorer bestämde sig för att sponsra nästa års upplaga av SkyddGolfen Detektor Open.” fortsätter Christian.Ferrari på tee
Längs med banan så hade sponsorer från säkerhetsbranschen byggt upp tält där de hade möjlighet att skapa nya kontakter och vårda existerande under lättsamma former. Många av sponsorerna bjöd på dryck och tilltugg och en hel del arrangerade också trevliga håltävlingar, varav de flesta var olika variationer av närmast hål. Här innefattades bl a kostnadsfritt nyttjande av den Ferrari som stod på hål 12s-tee, under 24 timmar. Det var GE Security som tillhandahöll den godbiten. Vinnare blev Karl Leffer från TL Detect.

- Jättekul att se att sponsorerna hade gjort ett så bra jobb med sina tält och de priser som erbjöds spelarna, säger Magnus Eriksson från Stockholmsmässan, som inte bara var medarrangör utan också hade ett eget sponsortält ute på banan där nästa års Skyddsmässa presenterades med ritning och allt.

Toppbana
Vidbynäs GC – AXA Course betraktas som en av Sveriges bästa banor och erbjöd tävlingsdeltagarna många svåra utmaningar med snabba och ondulerade greener och spektakulära, men förrädiska bunkrar. Mycket utslagsgivande.

När tävlingen ute på banan gick mot sitt slut började startfältet successivt fylla klubbhuset där tävlingsbanketten arrangerades. Det bjöds på en rejäl grillbuffé som var mycket uppskattad av de glada men i många fall trötta deltagarna. När middagen hade intagits och rundan avhandlats golfspelarna emellan startade prisutdelningen. Vid prisutdelningen delade hålsponsorerna ut priser för sina egna håltävlingar och därefter delades priser ut från det ordinarie prisbordet, ackompanjerad av de 170 middagsgästernas applåder och glada tillrop.

Golf
Stämningen var hög vid banketten
där det serverades grillbuffé

- Vilken otrolig stämning det var i lokalen. Med den här succén i ryggen var det inga problem att bestämma att SkyddGolfen Detektor Open ska upprepas och bli en årlig tradition, säger Christian Schiller och avslöjar att arrangemanget är preliminärbokat till Vidbynäs i September nästa år.
Och med i stort sett alla sponsorer intakta kan säkerhetsbranschen se fram emot ett ännu starkare evenemang den 4 september 2008.


Pristagarna i SkyddGolfen Detektor Open 2007

Pristagarna i SkyddGolfen Detektor Open samlade. I mitten Oskar Petterson
med bucklan och prischecken som vann Slaggolfen, till vänster om honom
Ola Lindberg som vann Bästa brutto.