SkyddGolfen Detektor Open 2009

Golfspelare
Välj tävlingsår:
Skydd Detektor
SkyddGolfen Detektor Open 2009

Med runt 200 tävlande spelare och rekordsnabba greener på Vidbynäs GC arrangerades den tredje upplagan av SkyddGolfen Detektor Open 2009 den 1 september.
Närmast perfekta väderförhållanden och ett prisbord i toppklass bidrog starkt till att Europas största golftävling för säkerhetsbranschen blev en succé även detta år.
Lägg därtill en rafflande upplösning i särspelsmomentet - vilket Ralf Netterlid, Niscayah, tog hem, och succén var given!

Vy över Vidbynäs

Platsen för SkyddGolfen Detektor Open 2009, var Vidbynäs GC, utanför Nykvarn, där solen lyste över banorna Axa Course och South Course. Det gotländska familjeföretaget hade för tredje året i rad begivit sig till Vidbynäs GC. Tobias Bogren, från familjeföretaget JBT Security som lottats till South Course, lyckades så bra att han toppade resultatlistan på den svåra banan. På den lika svåra Axa Course hade Ralf Netterlid, från Niscayah Retail, presterat lika bra golf och därmed kvalificerat sig för särspel mot Tobias.


Otur blev tur
Ralf Netterlid De båda möttes så i slutet av dagen i ett rafflande särspel vilket följdes av en entusiastisk publik från klubbhusets terrass mittemot. Snart stod det klart att SkyddGolfen Detektor Open 2009 tagits hem av Ralf Netterlid, som i en segergest höjde vandringspokalen mot skyn.

- Wow!, blev Ralf Netterlids spontana kommentar direkt efter segern.

- Jag var taggad när jag kom hit i morse. Men, jag spelade på "skogsbanan" (Axa Course) för två år sedan, och vi gick inte alls ihop den gången, därför hoppades jag verkligen på att få spela på South Course i dag. När jag så lottades att spela på "skogsbanan" så släppte varje tanke på att vinna - pressen bara rann av, förklarade han ödmjukt segern.

- Mina nerver höll inte hela vägen - den här gången. Nästa år är det min tur, lovade Tobias Bogren.


Exklusiva priser
Efter middagen var det dags för prisutdelningen. Segraren fick, utöver äran, bl a en Thailandsresa med Thai Air samt boende på MangoSpa samt gratis golfspel på en av Thailands bästa golfbanor, Black Mountain Golf Club. Tobias Bogren gick förstås inte heller lottlös från SkyddGolfen Detektor Open: andraplatsen renderade honom ett komplett golfset från Wilson.

Traditionsenligt delades en mängd exklusiva priser ut även till spelare som inte kom etta på respektive bana i slaggolf-tävlingen (netto). Bäst bruttoscore på South Course hade Ola Lindblad från Rapid Larmcentral, och Robert Falck, som hade bäst bruttoscore på Axa Course, var inbjuden till SkyddGolfen i egenskap av segrare av Rapid Open, tidigare i år. Dessa båda spelare belönades med en nätverkskamera från Axis Communications med tillhörande videoövervakningstjänst. Vidbynäs GC bjöd dessutom alla tävlande spelare på en fri greenfee på den bana de inte spelat på under denna dag.På väg mot tacktalet Publik
Ralf Netterlid, Niscayah, på väg mot tacktalet Uppslutningen var stor i det avgörande särspels-momentetHög återanslutning

Många passade på redan under dagen att anmäla sig till SkyddGolfen Detektor Open 2010, berättade SkyddGolfens projektledare Christian Schiller, AR Media, som var mycket nöjd med årets upplaga.

- Att vi för tredje gången lyckas pricka in rätt väder får man ju säga är ren tur, men visst bidrog det mycket till att evenemanget blev så väldigt bra även i år. Att tävlingen, trots lågkonjunktur lockar två hundra spelare och ännu fler sponsorer än tidigare år, får väl ses som ett styrkebesked. SkyddGolfen har etablerats som en tradition och nu ska vi arbeta vidare på att göra evenemanget ännu bättre till nästa år. Det är en mycket inspirerande uppgift, kommenterade han årets evenemang.


SkyddGolfen Detektor Open 2010 äger rum i slutet av augusti nästa år. Preliminärt datum är den 24 augusti.
Bakom arrangemanget står facktidningen Detektor och säkerhetsmässan Skydd.