SkyddGolfen Detektor Open 2014

Golfspelare
Välj tävlingsår:
Skydd Detektor
Skriv ut Skriv ut    |   Tipsa Tipsa    |  
SkyddGolfen Detektor Open 2014

Tisdagen den 26 augusti arrangeras SkyddGolfen Detektor Open 2014 på Vidbynäs GC av facktidningen Detektor och Skyddmässan.
För att underlätta och samtidigt inspirera till golfrundor presenteras här information i form av schema, tävlingsform, särspel, håltävlingar och lite annat som kan vara bra att veta inför årets största endagsevenemang när det gäller företagsgolftävlingar i Sverige.


Vidbynäs GC har, enligt tidningen Svensk Golf, Sveriges bästa greenområden på två mycket utmanande och bra banor.

Golfspel på Vidbynäs

Live Scoring
Med Live scoring behövs inte det traditionella scorekortet, istället får deltagaren score direkt i mobilen med hjälp av en enkel och intuitiv app. Appen samlar samtidigt statistik från alla deltagare vilket gör att du kan se en live scoreboard direkt på banan. Det innebär också att arrangören kommer att kunna presentera resultatlistan betydligt snabbare än med manuell räkning. Tidsspannet mellan tävling och prisutdelning kommer avsevärt kortas ned. Alla fyr- och trebollar i SkyddGolfen Detektor Open kommer få en app-laddad mobil.

För dig som vill ha nytta av Live Scoring även vid andra tillfällen än när SkyddGolfen Detektor Open arrangeras finns möjligheten att kostnadsfritt ladda ner appen. https://www.golfgamebook.com/user/login

Schema
08:00 – Samling klubbhuset (senast)
09:00 – Genomgång av tävling vid klubbhusets terrass
09:30 – Tävlingen startar med kanonstart på samtliga hål
16:00 – Tävlingen beräknas vara klar
17:00 – Särspel
18:00 – Middag
18:30 – Prisutdelning
(Schemat är preliminärt)

Tävlingsform
Huvudtävlingen i SkyddGolfen Detektor Open 2014 är slaggolf. I år spelar alla på sitt vanliga hcp med en reduktion på 15 procent. De två spelare som har bäst nettoresultat på respektive bana (North Course och South Course) blir den kvartett som gör upp om topplaceringarna i ett spännande särspel.

Baserat på bästa resultat brutto kommer också säkerhetsbranschens bästa golfare att utses, då det bästa bruttoresultatet på respektive bana ger en finalplats och ett spännande särspel för att ta fram en vinnare och en tvåa.

Kanonstart

Tävlingen använder sig av kanonstart, det vill säga att alla "bollar" slår ut samtidigt på samtliga hål. Vid sidan av ordinarie tävlingar kommer hålsponsorerna att bjuda på roliga minitävlingar med tillhörande priser på sina respektive hål.

SkyddGolfen Detektor Open

Särspel – Brutto
Bästa bruttospelare från båda banor möter varandra i ett avslutande särspel (1) för att särskilja vem som vinner titeln "Bästa Golfare". För att skilja dessa två spelare åt blir det särspel från tee nummer 10 till greenen på hål 18 på South Course. Den som hålar ut på minst antal slag vinner. Vid lika resultat spelas särspelet om tills vi har en vinnare.

Särspel – Netto
Därefter tar särspelet (2) för dagens huvudtävling vid - slaggolfen. I detta särspel kommer de fyra bästa spelarna från slaggolfen (ettan och tvåan från respektive bana) att mötas för att göra upp om segern. I första hand avgörs detta särspel av den som får i bollen på lägst antal slag. Om två eller fler spelare har lika antal slag så spelas "hålet" om tills vi har en vinnare. Plats 2-4 koras efter antal slag man fått i bollen på, så alla måste håla ut under särspelet.

Om plats 2-3, 3-4 eller 2-4 hamnar på samma slag så är det antal slag netto på banan (oavsett om man spelat på North Course eller South Course) som avgör rangordningen sinsemellan. Om spelare även har samma antal slag netto, rankas spelaren med lägre handicap högre. Vid samma antal slag och samma handicap delas placeringen av de berörda spelarna.

Placeringarna efter de fyra finalisterna intas av de båda treorna, från huvudtävlingen på North Course respektive South Course, som därmed delar på femteplatsen. Enligt samma princip delar fyrorna på sjundeplatsen och femmorna på respektive bana på niondeplatsen. Lägst hcp av de två spelarna på samma placering får företräde att välja vilket pris av de två priser som utdelas för dessa delade placeringar.

Från placering tio och uppåt gäller antal slag netto, oavsett vilken bana spelaren tävlade på. Om några spelare har samma antal slag, så får spelaren med lägst hcp högst ranking.

Vid samma antal slag och samma handicap delas placeringen av de berörda spelarna.

Prisutdelning sker i samband med middagen. Ev vinstskatt betalas av pristagaren.

Eftersom tävlingen kommer ha ett stort antal deltagare är det viktigt för tempots skull att inte spendera för mycket tid på att leta boll - ungefär 30 sekunder som mest.

Tänk också på att ta med egen handduk till banan ifall du vill duscha efter tävlingen.

SkyddGolfen Detektor Open

Om ni har frågor om tävlingen eller sponsring så kontakta
Deniz Baykal
, telefon 073-987 53 33, e-post: deniz.baykal@armedia.seMer information om Vidbynäs Golf Club »Arrangörer:

Huvudprissponsor:

Partner:

Middag- och puttingsponsor:

Entrésponsor:

Hålsponsorer: