Utmärkelser

Detektor International Award
Tidigare vinnare:

Detektor International Award

Detektor International Award är instiftat för att uppmuntra och premiera företag som utvecklat produkter som präglas av innovativ och marknadsanpassad teknik.

Selektion av produkter som kan komma ifråga för Detektor International Award görs av Detektors redaktion ur det nyhetsutbud vad gäller produkter som har presenterats på den internationella marknaden under den senaste 12-månadersperioden. Tillverkare kan sålunda inte anmäla en produkt för nominering, allt sker utifrån redaktionens flöde av nyheter och de kriterier som motiverar till en nominering. Detta gör priset unikt i säkerhetsbranschen.

Detektor International Award

Produkterna delas in i följande fyra kategorier:

  • Larm
  • ID och Passerkontroll
  • Kameraövervakning (CCTV)
  • IoT Säkerhetsprodukter

Efter nomineringsceremonin, sker en omröstning. Vinnaren i varje kategori tilldelas den högsta utmärkelsen "Best Product" och tvåorna tilldelas utmärkelsen "Innovative Achievement Award".

Vinnaren i respektive kategori belönas med "Best Product Award" som är en glasskulptur, specialdesignad för Detektor International Award av den världsberömda formgivaren Bertil Vallien. Detta är det mest prestigeladdade pris som en produktutvecklare kan åtnjuta.

Bertil Vallien, glaskonstnär och formgivare Bertil Vallien är Sveriges mest berömde glaskonstnär och formgivare, mångfaldigt prisbelönt och rikt representerad på världens museer. Sedan 1960-talet har han varit en av de mest inflytelserika svenska formgivarna. Han har påverkat både estetiskt uttryck och infört nya idéer för produktion och individualisering av glaset.


Läs mer om Bertil Vallien »