Detektor Scandinavia - Innehåll

Nedan presenteras ett urval av innehållet i det valda nummret av Detektor Scandinavia.

Om du är prenumerant på tidningen Detektor Scandinavia så kan du läsa den online.

Läs mera om och kom åt ditt Detektor Online konto genom att klicka på knappen "Online Service Log In" i högra spalten.


Detektor Scandinavia nr. 3 - 2015

Branschkommentar
Ohämmat mobilfotograferande hämmar mer
Trygghetskamerans dag ägde rum den 28 april och blev som vanligt ett välbesökt evenemang. I centrum stod kamerornas nytta som brottsbekämpande och trygghetsskapande verktyg kontra dess eventuella hot mot den personliga integriteten och hur dessa intressen balanseras i kameraövervakningslagen. Den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson reflekterade Trygghetskamerans dag i ett blogginlägg som Detektor nu publicerar i sin helhet.
Säkerhetsmarknaden
Internet of Things är stekhett
Säkerhet är ett av de fem områden där Internet of Things kan generera mest intäkter. Det berättade marknadsundersökningsföretaget Memooris vd Jim McHale under ett seminarium på Sectech.
Affärsutveckling i säkerhetsbranschen
Omsättningen ökar men marginalerna minskar
Omsättningen i säkerhetsbranschen ökar men resultaten hänger inte med. Samtidigt tyder allt på att det skedde en rejäl förbättring under 2014. Det är de viktigaste slutsatserna i en rapport som revisionsbyrån PwC tagit fram för SäkerhetsBranschen.
Intervju
Joachim Källsholm, vd för Securitas Sverige, tror stenhårt på Internet of Things
Joachim Källsholm, vd för Securitas Sverige, tror stenhårt på Internet of Things (IoT).
– Vi kommer inte vända oss till konsumentmarknaden i första hand utan bygga partnerskap med andra företag. Vilka det blir vet jag inte i dag men jag sneglar på olika parter. Alla de stora kommer att vara där, det är jag helt övertygad om, säger han.
Tema
De största trenderna för videoövervakning 2015
Produktutvecklingen i videoövervakningsbranschen har gått framåt i snabb takt under de senaste 15 åren jämfört med andra sektorer inom säkerhetsbranschen. Vilka är de största trenderna 2015? Branschexperter från marknadsanalysföretaget IHS har skrivit en vitbok kallad "Top Ten Trends for 2015" där de ger sin syn på de största videoövervakningstrenderna.