Detektor Scandinavia - Innehåll

Nedan presenteras ett urval av innehållet i det valda nummret av Detektor Scandinavia.

Om du är prenumerant på tidningen Detektor Scandinavia så kan du läsa den online.

Läs mera om och kom åt ditt Detektor Online konto genom att klicka på knappen "Online Service Log In" i högra spalten.


Detektor Scandinavia nr. 2 - 2015

Branschkommentar
Internet of Things avgör när nätverksvideo går förbi analogt
Epoken med Internet of Things (IoT) har precis inletts och kommer att få en enorm inverkan på både privatpersoner och näringslivet. Säkerhetsbranschen är inget undantag – IoT kommer att spela en viktig roll
för tillväxten av nätverksvideo, skriver Jim Mchale, vd på Memoori.
Människan & tekniken
Så säkrades 80 000 kvadratmeter konfektyrproduktion i Ryssland
I höstas, på Skydd-mässans temaområde Safe City, presenterades ett flertal intressanta säkerhetsobjekt från hela världen. Detektor har tittat närmare på några av dessa installationer. Ett av dem handlade om det italienska konfektyrföretaget ZAO Ferrero’s första ryska produktionsanläggning i Vorsha Sobinskoy som täcker en yta av 80 000 kvadratmeter och förfogar över 37 000 pallplatser.
Branschintervju
Genetec öppnar kontor i Skandinavien
Kanadensiska Genetec ska etablera sig i Skandinavien och öppnar kontor antingen i Stockholm eller i Köpenhamn. Detektor har träffat Nick D’hoedt, Genetecs säljchef för norra Europa. Han ger sin syn på den svenska marknaden och menar att helhetslösningar och säkerhet i molnet blir allt mer viktigt.
Mässor och konferenser
Het debatt avslutade konferens om säkerhetsupphandling
Skallkrav som leder fel, prisdumpning som underminerar kvaliteten samt dålig uppföljning av säkerhetsleveranserna. Det var huvudämnena den 3 mars när en panel med experter diskuterade offentlig upphandling inför närmare 200 personer på Clarion Hotel Stockholm.
Tema
Kameraövervakning
Den 28 april arrangeras Trygghetskamerans dag på Clarion Hotel Stockholm. Som vanligt kommer evenemanget att väcka känslor, både hos de som ser
kamerorna som integritetshot och de som ser en allt för sträng kameraövervakningslag som ett hinder för ett fungerande rättssamhälle.