100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2024-05-17
Ny SNOS-ordförande: Markus Lahtinen efterträder Kristina Axén Olin

Efter åtta år som ordförande för tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS) lämnar riksdagsledamoten Kristina Axén Olin (M) över uppdraget till Markus Lahtinen, som därmed blir tankesmedjans tredje ordförande.


Markus Lahtinen avlöser Krisitna Axén Olin och blir tankesmedjan SNOS tredje ordförande.

Markus Lahtinen är till vardags universitetslärare och forskare på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, som bland annat arbetat med studier kring hur kamerabevakning uppfattas ur ett integritetsperspektiv av allmänheten.

Tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS) grundades 2009 av Lennart Alexandrie i syfte att utveckla idéer och även bilda opinion för ett tryggare och säkrare samhälle. Särskilt fokus har SNOS haft på balanseringen av brottsbekämpande teknik och människors behov av skyddad integritet.

SNOS-nätverket – som träffas fyra gånger om året – består av personer som arbetar med säkerhets- och trygghetsfrågor i såväl näringsliv som i offentliga verksamheter. Därutöver arrangerar SNOS årligen eventet #Trygghetnu, en öppen konferens som i huvudsak handlar om brottsbekämpande teknik och metoder som ska balanseras mot gällande integritetslagstiftning.

Tredje ordföranden sedan starten

Från startåret 2009 var Åke Andersson tankesmedjans ordförande. Han lämnade över uppdraget till Kristina Axén Olin 2016 och nu tar Markus Lahtinen över ordförandeklubban.

– Med tanke på vilka som tidigare varit ordförande känns det särskilt hedrande att få ta över ordförandeskapet, säger han.

Integritet och trygghet

Markus Lahtinen ser i uppdraget många utmaningar – inte minst kopplat till teknikutvecklingen när det gäller brottsbekämpande lösningar och rätten till skyddad personlig integritet, det vill säga den fråga som ligger i tankesmedjans DNA.

– Integritet och trygghet är värden som alla värnar och jag ser ingen anledning till att SNOS ska sluta driva den. Jag har tidigare sagt att balansen mellan teknikmöjligheter och personlig integritet kommer bli ett av 2020-talets stora debattämnen. Den analysen står jag fast vid.

Omvärldsbevakare av rang

SNOS grundare och generalsekreterare Lennart Alexandrie ser I Markus Lahtinen en utomordenligt kompetent ordförande för tankesmedjan.

– Jag är väldigt glad över att Markus Lahtinen nu tar över rollen som ordförande för Säkerhets för Näringsliv och Samhälle. Hans brinnande engagemang och nyfikenhet gör honom till en omvärldsbevakare av rang. Han är som klippt och skuren för den här rollen, säger han.

Tack till Kristina Axén Olin

Lennart Alexandrie tackar också Kristina Axén Olin för de åtta år som tankesmedjan fick med henne.

– Det har varit lärorikt och mycket givande att få arbeta med Kristina. Hon är en fantastisk person och alla i SNOS-nätverket önskar henne fortsatt lycka till. Att en så erfaren politiker har kvar så mycket nyfikenhet och engagemang tycker jag är beundransvärt, säger han.

Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT