100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2023-07-17
Securityworldmarket.com lockar allt fler användare i Skandinavien

Under första halvåret registrerade Securityworldmarket.com 187 807 användare – en ökning med 5,6 procent i jämförelse med motsvarande period 2022. Antalet sidvisningar landade på 619 567.


De flesta användare kommer från Europa, som utgör 67 procent av användartrafiken. Den europeiska region som de flesta användare har hemhörighet i är Skandinavien. Det är också i de skandinaviska länderna som Securityworldmarket.com får allt fler användare. Sverige, Norge och Danmark svarade för 91.019 användare av totalt 124.749 användare från Europa under perioden januari till juni 2023.

Stor ökning av besökare

I jämförelse med första halvåret 2022 har trafiken från Sverige ökat med över 33,6 procent till 61 263 användare, medan Norge svarade för 20.035 användare, en ökning med 32,9 procent. Från Danmark registrerade Google Analytics 9.721 användare, vilket är en ökning med 28,2 procent i jämförelse med motsvarande period 2022.

Skandinavisk dominans

I en kommentar till utfallet framhåller Lennart Alexandrie, publisher på AR Media International som driver Securityworldmarket.com, att den skandinaviska dominansen är förklarlig.

– De tre skandinaviska länderna, Sverige, Danmark och Norge, har egna marknadseditioner på Securityworldmarket.com som huvudsakligen bevakar respektive marknad, men också publicerar nyhetsmaterial och andra artiklar av mer internationell karaktär, men alltid på deras lokala språk. Den redaktionella mixen gör att webbsidan lockar med ständigt intressant material samtidigt som publicering på det lokala språket ökar tillgängligheten, säger han.

Närhet till marknaden förklarar hög Sverige-trafik

Att trafiken från Sverige är störst förklarar Lennart Alexandrie med ett enda ord: marknadskännedom.

– Vi har rapporterat om den svenska marknaden över trettio år och vårt team har så klart en större närhet till vad som händer här l än vad som händer lokalt i andra länder. Det underlättar när vi belyser trender, driver frågor och ska besluta om vilka teman som är mest relevanta, säger han.

Lennart Alexandrie framhåller också att närheten till den svenska marknaden också underlättar för att snabbt kunna rapportera ut ”breaking news”, det vill säga nyhetsmaterial som Securityworldmarket.com är först av fackmedierna att rapportera om.

– Det är trots allt innehållet som gör skillnad och driver trafiken till Securityworldmarket.com. Därför är vår nära kontakt med marknadens aktörer så extremt viktig för oss.

EMEA står för 72 procent av användarna

Andra europeiska regioner där Securityworldmarket är ett populärt verktyg för att bevaka vad som sker på säkerhetsmarknaden är Storbritannien och Irland med 7.694 användare, Benelux (5.993) och Dach (4.792).

Enskilda europeiska länder som också är väl representerade är Finland med Frankrike med 5.187 respektive 4.518 användare.

Om man ser till användare från EMEA, det vill säga Europa, Mellanöstern och Afrika, så svarar den andelen för 72 procent, vilket motsvarar totalt 132.766 användare.

Över 22.000 amerikanska användare

Securityworldmarket.com har också en publik utanför Europa och EMEA. Under första halvåret registrerade Google Analytics 22.336 Securityworldmarket-användare från Nordamerika, det vill säga USA och Kanada.

Engelskspråkiga länder gillar Securityworldmarket.com

Indien, med 12.318 användare, är också en region som Securityworldmarket.com når ut bra till.

– Länder eller regioner där engelska är ett modersmål eller där befolkningen generellt har vana att läsa eller tala engelska, är starkare representerade än andra länder bland Securityworldmarket-läsarna. Det förklarade är också antalet användare större i norra och centrala Europa än i södra Europa, säger Lennart Alexandrie sammanfattningsvis.

Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT