100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2000-09-19
Singapore eller Korea vinner Detektorpriset

Detektor International Award är ett nyinstiftat pris. Bakom priset står Ar Media, som utger den globalt distribuerade säkerhetstidningen Detektor International samt prisets sponsor, dvs Skydd-arrangören Stockholmsmässan.

Priset kommer att premiera tillverkare som försett marknaden med årets "bästa produkt" inom segmenten passerkontroll, inbrottslarm och CCTV. Ett tusental produkter som lanserats den senaste 12-månaders perioden har utgjort urvalet av priskandidater.


Detektor International Award-juryn har utsett finalisterna inför priscereminin i A-hallen på Stockholmsmässan tisdagen den 19 september.

Nu kan Security Hotel avslöja de två finalisterna inom området Passerkontroll.

ADC Technologies International från Singapore är en av de två finalisterna. Företaget har har utvecklat ett passerkontrollsystem som utnyttjat den nya IT-teknologin genom att lansera en ny produktgeneration, nämligen WebCast.

WebCast kombinerar funktionaliteten i en web server och i ett passerkontrollsystem så att de inryms i en enda enhet.

Vilken dator som helst, oavsett operativsystem och hårdvaru plattform som har ett standard web browser program dvs Internet Explorer eller Netscape Navigator, kan nu användas för att få ges tillträde, kunna övervaka och styra WebCast-centralen, som i sin tur kontrollerar dörrar, larmfunktioner och eventuell CCTV-utrustning.


Denna bas ger ett antal fördelar för användaren och systemleverantören. WebCast representerar:

- enkel instllation som spar kostnader.


- enkel administration betyder att utbildningstiden för handhavare är minimal. Också en kostnadsbesparing.

- snabbt och smidigt tillträde för behöriga då användare kan bli inloggad från vilken nätverksdator som helst (i en LAN, WAN or Intranet configuration).


- mycket begränsat underhåll och ett minimalt behov av uppgradering. Bhovet av uppgradering av en speciell dator i ett system är i princip obefintligt. Vid uppgradering av nätverkets operativsystem, t ex från Win 95 till Win 98/NT/2000 påverkar inte WebCast.

- global implementering. WebCast systemet kan implementeras globalt då web-användargränssnittet är designat för standard html-format och därför enkelt kan bli kodat till önskat språk.

Konkurrenten till ADC är den koreanska tillverkaren Bracom som nyligen lanserade ett multi-biometriskt passerkontrollsystem, Bracom Finkey.

Bracom Finkey kombinerar fingeravtrycksläsning med röstavkänning eller en RF-tag (beröringsfri nyckel/kort.


Bracom Finkey har följande funktioner:


- kombinerad fingeravtrycksläsning med röstavkänning eller RF-avläsning.


- Funktion för röstinformation.


- Användarkontrollfunktion med alla tillträden angivna med tid och plats.

- Batteri back up i händelse av strömavbrott.

- Ringklocka för besökare.


- Kaspling som förhindrar slitage, att damm kommer in i läsaren m m.

- Möjligheter till anslutning av olika typer av tillbehör.

- Möjlighet att ansluta befintliga videophone-enheter eller TV-monitorer.


- en funktion som ger möjlighet att lagra information från besökare.


- Styrning av grindar och andra passager via ett PC i ett nätverk.


Prisutdelare den 19 september kl 15.00 är Rachael Ward Owens, som ansvarar för Detektor International i Storbritannien.
Hon ska således överräcka glaskonstverken som designats av Bertil Vallien, en av världens mest ansedda glaskonstnärer.


1980 blev Bertil Vallien utsedd till "Världens bästa formgivare" i Japan! Han arbetar som designer för Kosta Boda sedan 1963 och finns representerad på bl a Nationalmuseum i Stockholm och Corning Museum i New York.

Detektor International Award är prestigefullt pris då nytänkandet i teknik premieras av en neutral och kunnig jury som Detektor har utsett. Att Bertil Vallien har designat priset gör priset än mer åtråvärt.


Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT