100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2023-10-26
Amir Rostami utsågs till Årets Trygghetsambassadör

Tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (Snos) har tillsammans med Securityuser.com utsett kriminologiprofessorn och sociologen Amir Rostami till Årets Trygghetsambassadör 2023.


Årets Trygghetsambassadör Amir Rostami flankerad av Lennart Alexandrie, och Kristina Axén Olin, generalsekreterare respektie ordförande för tankesmedjan Snos.

Han får utmärkelsen för ett gediget genomfört arbete som regeringens utsedda bidragsbrottsutredare som efter två år landat i ett slutbetänkande på regeringens bord .

Prisceremonin skedde den 24 oktober under en industrimiddag för säkerhetsbranschen som arrangerades på Stockholmsmässan i samband säkerhetseventet Skydd.

Motiveringen

Innan Snos ordförande Kristina Axén Olin överräckte glasskulpturen och diplomet som bekräftade utmärkelsen läste hon upp juryns motivering:

”Kriminologen, sociologen och forskaren Amir Rostami har en imponerande karriär som tog sin början i polisyrket 2004. Hans gärning har kantats av polisiärt fält- och utvecklingsarbete, men också haft en stark utveckling på ett intellektuellt och akademiskt plan. Det har bland annat renderat i en professorsutnämning vid Högskolan i Gävle samt en mängd internationella utnämningar.

Amir forskargärning och meritförteckning förtjänar i sig en utmärkelse, men det är för det gedigna arbetet som regeringens utsedda utredare mot välfärdsbrott och den levererade bidragsbrottsutredningen som han mycket välförtjänt utses till Året Trygghetsambassadör 2023”.

Lagarbete bakom

Den utsedda trygghetsambassadören tackade så mycket för priset när han efter prisceremonin ombads kommentera hur hon kände inför priset.

– Jag är mycket glad och känner mig hedrad, men samtidigt oroad över utvecklingen i Sverige. För det ser mörkt ut, sa han och åsyftade den växande och demokratihotande gängkriminaliteten.

– Jag uppskattar verkligen den här utmärkelsen på ett personligt plan, men bakom arbetet med bidragsbrottsutredningen finns många medarbetare. Det är ett ju lagarbete.

Kriterierna

Årets Trygghetsambassadör instiftades 2011 av tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (Snos) samt publikationen SecurityUser.com. Syftet med utmärkelsen var och är att premiera personer som i sin gärning medverkar till att lyfta trygghetsfrågor i samhället eller med konkreta åtgärder bidrar till effektivare brottsbekämpning och därmed också ett tryggare samhälle.

Bland tidigare mottagare av priset märks bland andra Leif GW Person, Johan Pehrson, Björn Eriksson, Magnus Ranstorp, Hanna Kjöller, Morgan Johansson, Anne-Marie Eklund Lövinder och Jale Poljarevius.

Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT