100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2018-11-13
Starkt Sectech överträffade förväntningarna

Det kompakta säkerhetseventet Sectech lockade 815 besökare till Bella Center i Köpenhamn den 7–8 november.

– Vi uppnådde det kvantitativa målet och kvaliteten på besökarna var mycket hög, Så vi är nöjda och ser fram mot 2020,  säger Lennart Alexandrie, VD för arrangören AR Media International.


Med 815 besökare av hög kvalitet blev Sectech ett lyckat event.

Det var första gången någonsin som Sectech arrangerades på Bella Center. Tidigare har Sectech ägt rum i hotellmiljöer.

– Vi var alldeles för sena i att besluta om att flytta evenemanget till Bella Center och fick därför kort tid för förberedelser, säger Lennart Alexandrie som också nämner att många potentiella utställare redan var bokade på en konkurrerande säkerhetsmässa i Augusti, vilket väsentligen försvårade för införsäljningen av monterplatser till Sectech.

– Trots dessa negativa faktorer blev resultatet väldigt bra, vilket gör att vi nu kan planera och satsa ännu hårdare fram tills 2020 när Sectech är tillbaka i Köpenhamn för tionde gången. Det måste verkligen firas, men fram tills dess ska vi jobba hårt för att få till ett evenemang som verkligen blir något utöver det vanliga.

Deniz Baykal, projektchef för Sectech, påpekar att att det fanns en oro för att en liten, kompakt mässa som Sectech inte skulle fungera så bra på Bella Center, då anläggningen vanligen förknippas med större arrangemang.

– Men nu är vi enormt glada över att vi flyttat mässan till Bella Center. Det har ju gått fantastiskt bra och vi är väldigt nöjda med såväl lokaler som logistik. Jättekul att feedbacken från utställarna också varit väldigt positiv , säger hon.

Hög slutkundsrepresentation
Som vanligt besöktes Sectech företrädare från säkerhetsmarknadens leverantörsled. Här fanns representanter från installationsbolag, bevakningsföretag, produkt distributörer med flera.

Men också slutkunds- eller användarledet hade god representation på mässan. Drygt 20 procent av de 815 besökarna kom från användarledet och av dem kom ungefär hälften från olika statliga och kommunala verksamheter. Flertalet av dessa var antingen säkerhetschefer eller säkerhetskoordinatörer. Lägg därtill föreskrivande konsulter och andra besökare som medverkar till slutkundernas inköpsbeslut.

Unikt kompetenscenter
Mixen av besökare, leverantörer och slutkunder, samt att de ofta har en hög kompetens och en beslutsfattande roll har bidragit till Sectechs populäritet hos utställare, menar Lennart Alexandrie som också framhåller varför den nischade säkerhetsmässan lockar så intressanta besökare.

– Sectech är en mässa i ett kompakt format som gör den överblickbar, särskilt som de världsledande företagen inom säkerhetsmarknadens olika teknikområden väljer att ställa ut här. Lägg därtill också många spännande nischade företag som ställer ut och visar sina innovativa produkter och lösningar, menar han.

– Sedan arbetar vi ju också mycket med trenderna på säkerhetsmarknaden och formulerar ett seminarieprogram som ska spegla de frågor som diskuteras mest. I år var det IoT, AI och perimeterövervakning som utgjorde seminarieteman.

– På det hela taget kan man tala om ett unikt kompetenscenter, konkluderar Lennart Alexandrie.

”Jättebra mässa”
Många av utställarna vittnade också om att kvaliteten på mässan och besökarna var hög.

– Det har varit bra. Vi har lanserat nya produkter och visat vad koncernen har att erbjuda vad gäller helhetslösningar för passerkontroll, säger Magnus Bæckström, affärsområdeschef för Digital Lock Handle på Assa Abloy.

Genetec ställde ut på Sectech i Köpenhamn för andra gången och Erica Deri, Senior Marketing Manager, var mycket nöjd.

– Det har varit en jättebra mässa. Vi har verkligen sett en utveckling vad gäller vår närvaro här och vi känner igen mycket fler personer som besöker mässan i år, säger hon.

En bra mötesplats
Michael Hygild Sørensen, Business Unit Manager för Hikvision, världens största producent av videoövervakningsutsutning. Hikvision, menar att den stora grejen med Sectech är att träffa folk snarare än att visa upp en massa produkter.

– Det viktigaste är att visa att vi är här och att kunderna får möjlighet att komma fram och ställa frågor. Sectech är en bra plattform. Vi har haft bra samtal med både existerande kunder och fått några nya intressanta ”leads”, säger han.

Molnlösningar, IoT och drönare
Precis som Hikvision var det många tillverkare som fokuserade på att tala om lösningar snarare än produkter. Montrarna är lite luftigare än förut – precis som på de flesta större säkerhetsmässorna. Men bland produkterna som visades dominerade olika typer av molnlösningar, videoanalys och lås- och passerkontrollprodukter.

– Det är precis som på de flesta mässor i år, det är väldigt mycket molnbaserade lösningar som gäller och det finns många exempel på det, säger Lennart Alexandrie och pekar bland annat på Dualtechs router Pangea 4G, Holländska Eagle Eye Network som var tidiga med molnlösningar för videoövervakning samt Vanderbilt som lanserat sin molnbaserade lösning för passerkontroll.

IoT och drönare  – trender på mässan
Giulia Bareato från italienska Venitem – som ställde ut på Sectech för första gången – menar att framtiden handlar om IoT och att det också var den tydligaste trenden på mässan. Magnus Bæckström från Assa Abloy betonade trådlösa produkter.

– Det måste bli enklare för installatörer och kunder att kunna vara flexibla i sina lösningar, säger han.

Erica Deri från Genetec lyfte fram drönare:

– Jag har sett att det varit mycket uppmärksamhet kring drönare och teknik för att upptäcka drönare och det är något som många av våra kunder här i Skandinavien frågar om och de vill veta hur vi arbetar med drönare och antidrönarteknik, säger hon.

Mycket folk på seminarierna
Under Sectech hölls seminarier med två teman: säkerhet, IoT och smarta städer under första dagen och om AI och perimeterskydd under den andra dagen. Båda dagarna blev stor succé.

– Seminarierna har varit välfyllda, över vår förväntan måste jag säga, det har varit uppåt 100 personer på några seminarier, säger Lennart Alexandrie.

Ett av de mest välbesökta seminarierna var när Axis medgrundare Martin Gren talade om fördelar med videoövervakning i IoT-lösningar och smarta byggnader och visade upp en rad intressanta videoklipp på hur städer och polis runtom i världen har använt videoövervakning framgångsrikt. Ett annat seminarium med stor publik var paneldebatten om hur passerkontroll kan främja kundernas säkerhet, effektivitet och ROI med deltagare från Assa Abloy, Vanderbilt, Dormakaba och G4S.

Flera vinnare presenterades 
I samband med Sectech arrangerades även Detektor International Awards under säkerhetsbanketten och Iloq, Flir, Genetec och Vanderbilt tog hem förstapriserna i de fyra produktkategorierna. Dessutom blev Bagger Låse og Alarm A/S utsett till årets säkerhetsföretag av Detektor Scandinavia och Sikkerhedsbranchen. Priset "Årets säkerhetschef", som utdelas årligen av Securityuser.com och Sikkerhedbranschen blev lite annorlunda denna gång. Det blev nämligen utdelat till organisationsprojekt istället för till en person, nämligen Århus Kommun som fick priset för sitt riskhanteringsprogram. Utmärkelsen mottogs av Kurt Henrik Sørensen som leder Riskhanteringsprogrammet och projektledare Edvard Andersen.

Sectech, som arrangeras av AR Media International i samarbete med Stockholmsmässan, arrangeras igen i Köpenhamn 2020.

Skriv ut Skriv ut  
NYHETSSÖK
År:    

2022-03-14
 Sectech slog nytt norskt rekord
2022-03-02
 Trygghetnu: Kamerors betydelse och idrottens terrorberedskap i fokus
2022-01-28
 Aktuell Sikkerhet och AR Media i samarbete inför Sectech Norge
2022-01-03
 Securityworldmarket hade rekordmånga nordiska användare 2021
2021-12-06
 Pandemi och snöoväder stoppade inte Sectech
2021-10-28
 Anna Flink – Årets Trygghetsambassadör
2021-09-21
 14.000 åskådare – nytt publikrekord för utdelning av säkerhetspris
2021-09-20
 Idag prisas en AIK-ikon på Friends för sin insats mot matchfixning
2021-09-03
 AR Medias grundare Lennart Alexandrie fick Stora Säkerhetspriset
2021-09-01
 Succé igen – Skyddgolfen Detektor Open slog nytt världsrekord
2021-08-16
 15-årsjubilerande Skyddgolfen Detektor Open slår nya världsrekord
2021-01-25
 2020 – ännu ett rekordår för Securityworldmarket
2020-12-29
 2001 – Sectech introduceras
2020-12-28
 2000 – premiär för Detektor International
2020-12-26
 1998 – första fackmediet baserat på dagliga säkerhetsnyheter lanseras
2020-12-20
 1996 – första upplagan av Svensk Säkerhet släpps
2020-12-16
 1993 – transatlantisk larmteknik tog över i Sverige
2020-12-14
 Höjdpunkter från 30 år med AR Media
2020-12-11
 1990 – första numret av Detektor
2020-10-06
  Nytt trafikrekord på Securityworldmarket
2020-09-01
 #Trygghetnu flyttas till våren 2021
2020-08-26
 Han vann Skyddgolfen Detektor Open
2020-08-10
 Ansiktsmasker till säkerhetsbranschens golfare
2020-07-06
 Securityworldmarket noterar nytt rekord första halvåret
2020-04-27
 Rekordstart på 2020 för Securityworldmarket.com
2020-03-05
 Säkerhetsbranschen tillkännager finalisterna till Stora Säkerhetspriset
2020-01-27
 Ny rapport förutspår rekordtillväxt för videoövervakning fram till 2024
2020-01-07
 Ännu ett rekordår för Securityworldmarket
2019-11-22
 Bosch, HID, Cias och svenska Seriline – årets DIA-förstaprisvinnare
2019-11-21
 Sectech satte nya rekord
2019-11-20
 Eklund Löwinder – årets trygghetsambassadör
2019-04-04
 #Trygghetnu inbjöd till breda perspektiv på säkerhet och integritet
2019-03-11
 Nytt besökarrekord Sectech i Norge
2018-11-13
 Starkt Sectech överträffade förväntningarna
2018-11-08
 Här är vinnarna av Detektor International Award 2018
2018-10-03
 Hur övervakningsteknik ger värdet till logistik
2018-06-01
 Cubsec vann Detektor Football Cup
2018-05-28
 AR Media på Ifsec – för 27:e året i rad!
2018-03-21
 Polischef utsågs till årets trygghetsambassadör 2018
2017-03-20
 Rekord för Sectech i Lilleström
2017-03-06
 IoT och säkerhet i fokus på Sectech i Norge den 15-16 mars
2016-12-19
 Fysisk säkerhet och branddetektion i tätposition för IoT i smarta byggnader
2016-12-05
 441 miljarder kronor – den globala produktförsäljningen av säkerhetselektronik 2016
2016-11-21
 Tangerat rekord för Sectech i Danmark
2016-11-01
 Skydd lockade 10 576 besökare och 4200 seminarie-åhörare
2016-10-25
 Dagens fem största höjdpunkter på Skydd-seminarierna
2016-08-31
 Solig succé för Skyddgolfen Detektor Open 2016
2016-08-16
 Skyddgolfen Detektor Open slår nytt världsrekord
2016-06-13
 Skyddgolfen Detektor Open mot nya rekord
2016-06-07
 Välbesökt säkerhetspaviljong på Nordea Masters
2016-06-02
 Nordea Masters igång med säkerhetstält på plats
2016-05-23
 Sectech Norge flyttar till Lilleström
2016-05-16
 Molntjänster och integration – starka trender inom passerkontroll
2016-05-09
 Säkerhetstältet på Nordea Masters återuppstår
2016-04-18
 Detektor Football Cup den 1 juni – snart fullbokat
2016-04-05
 Danskt branschstöd för Security User Expo 2017
2014-05-06
 Enad säkerhetsbransch kritiserar Datainspektionen i SvD-debatt
2013-10-28
 Rekordmånga besökare på Sectech
2013-09-30
 Ar Media och Stockholmsmässan i samarbete kring Skyddmässan
2011-10-21
 Sectech blev en succé
2011-10-19
 Nyx grundare utsedd till Årets Säkerhetsentreprenör
2011-10-19
 Wermdalen fick Detektors hederspris
2011-10-19
 Alarmtech vann när årets bästa säkerhetsprodukter korades
2011-10-18
 Johan Pehrson utsedd till Årets Trygghetsambassadör
2011-10-03
 Nästan 3 200 besökte SecurityUser Expo 2011
2011-08-25
 Danmarks största säkerhetsmässa - för första gången i Köpenhamn
2011-03-03
 Bjørn-Erik Jørgensen - landschef för AR Media i Danmark
2011-02-07
 VCA och digital larmöverföring i fokus på Sectech i Oslo 29-30 mars
2011-01-31
 AR Media öppnar kontor i Köpenhamn
2010-11-30
 Succé och nytt rekord för Sectech
2010-11-23
 Milestone utsett till Årets säkerhetsföretag i Danmark
2010-09-17
 En svensk i topp när årets bästa säkerhetsprodukter korades
2010-09-16
 Dick Malmlund fick Detektors hederspris
2010-09-15
 Idag utses "Årets Säkerhetsentreprenör" på Skyddbanketten
2010-09-15
 Tre svenska produkter i final om internationellt säkerhetspris idag
2010-09-14
 Lagrell inleder eventsäkerhetskonferensen imorgon
2010-05-06
 SecurityUser Expo blir Danmarks största säkerhetsmässa
2010-03-01
 Lobbynätverk och tankesmedja ska öka säkerhetsmedvetandet
2009-10-22
 Sectech slog nya rekord
2009-05-01
 Jonik och Niscayah först med att certifieras som CCTV-företag
2008-12-04
 Axis vinner internationellt produktpris och förstärker sin marknadsledande position
2008-11-20
 Axis, Bosch och iLoq vinnare av Detektor International Best Product Awards
2008-11-19
 Åke Andersson signerar sin självbiografi den 28 november hos AR Media
2008-11-17
 Fullbokad utställning när Sectech öppnar på onsdag
2008-11-12
 Sectech-seminarier fokuserar på säkerhetsteknik
2008-10-26
 Varning för annonsbedragare från Mexiko som försöker lura Sectech-utställare
2008-10-02
 Årets nomineringar till Detektor International Award presenterades inför 900 säkerhetsproffs
2008-07-16
 Sectech utsatta för annonsbedragare
2008-06-15
 Ska SAAB fylla tomrummet?
2008-06-01
 Lagens längsta arm
2007-12-17
 SecurityWorldHotel.com - mest använd bland online-medier för säkerhetsmarknaden
2007-12-03
 SecurityWorldHotel.com - största online-mediet inom säkerhet
2007-11-17
 Sonys övervakningskamera utsedd till "Bästa CCTV-produkt"
2007-10-25
 Alla tiders bästa Sectech - nytt besökarrekord!
2007-10-24
 Sony, Panasonic och GE i topp när årets säkerhetsprodukter utsågs
2007-04-23
 Alexandrie och Alm fick årets branschpris
2006-11-13
 Axis, Bosch och Bayer Innovation- de stora vinnarna på D I Awards
2006-11-10
 Sectech i Köpenhamn blev en fullträff
2006-11-08
 Idag öppnar Sectech - i Köpenhamn!
2006-11-06
 Biometri-seminarium på Sectech
2006-09-05
 SECTECH fokuseras i danska Börsen via SecurityWorldHotel.com
2006-02-27
 Svensk säkerhetstidning bäst i Europa enligt IMS-rapport
2006-01-16
 IMS-rapport rankar SecurityWorldHotel.com som marknadsledande i Europa
2005-11-08
 Alla rekord slogs på Sectech - mer än 2000 besökare!
2005-08-10
 Fullbokad utställning på Sectech
2005-08-08
 SecurityWorldHotel.com kommer som tryckt media!
2005-05-16
 Handeln och industrin i fokus för säkerhetsbilagor
2005-05-13
 Handeln och industrin i fokus för Säkerhetsbilagor
2005-04-13
 I dag öppnar Sectech Oslo - två intensiva dagar med säkerhetsteknik i fokus
2005-03-12
 Ar Media International fick utmärkelse i Sydafrika
2005-01-27
 Nytt rekordår för SecurityWorldHotel.com - som satsar på CCTV-utbildning Online!
2004-09-21
 Idag får säkerhetsköparna en egen nyhetskanal - SecurityUser.com
2004-09-16
 Svenskproducerade nyhetsportalen SecurityWorldHotel.com internationaliseras
2004-09-13
 Den årliga säkerhetsbilagan i Dagens Industri idag!
2004-09-13
 Skandinavisk och internationell prägel när Sectech är tillbaka i Köpenhamn den 3 – 4 November 2004
2004-06-23
 Skandinavisk paviljong för säkerhetsföretag i Dubai
2004-05-14
 Succe för brittiska SecurityWorldHotel.com på Ifsec
2004-01-10
 Sectech tillbaka i Köpenhamn den 3 - 4 november
2004-01-08
 Rekordår för SecurityHotel.com
2003-10-20
 Säkerhetsbranschen fokuseras i Dagens Industri idag!
2003-10-08
 Ar Media ställer ut i Oslo, Odense och i Singapore - samtidigt!
2003-10-08
 Stort intresse för Sectech
2003-08-11
 Dagens Industri-bilagan Säkerhet Plus utkommer 20 oktober
2003-08-10
 Besök Ar Media i höst när Detektor distribueras i fyra världsdelar!
2002-08-28
 Ar Media tillsätter landsansvarig i Danmark
2002-04-25
 Ar Media kartlägger norsk säkerhetmarknad på uppdrag av AGF
2002-02-04
 SECTECH 2003 arrangeras den 28-29 oktober i Stockholm
2001-12-10
 Danmark får SecurityHotel.com i februari
2001-09-18
 Ny marknadsansvarig på Ar Media
2001-09-14
 DI-bilagan Säkerhet Plus utkommer 24 september
2001-05-18
 Besök Ar Media på IFSEC
2001-03-21
 70 procent av SECTECH´s utställaryta är bokad!
2001-03-13
 Detektor - en branschfavorit!
2001-02-15
 Säkerhetsteknisk utställning i Stockholm
2001-01-26
 Svensk Säkerhet 2001 har släppts
2000-12-14
 Flygande distribution av Detektor International
2000-12-01
 Flygande distribution av Detektor International
2000-11-22
 Halva priset på Security Sales
2000-09-22
 Axis fick internationell utmärkelse på Skydd 2000
2000-09-21
 Vinnarna av Detektor International Award
2000-09-19
 Singapore eller Korea vinner Detektorpriset
2000-09-19
 Svenska Axisi final idag om Detektor Int´l Award
2000-09-15
 Japan och Sverige i final om Detektor Int Award
2000-09-08
 Världens bästa formgivare designar säkerhetspris
2000-08-31
 Idag utkommer Säkerhet PLus som bilaga i DI
2000-08-22
 Säkerhet Plus i Dagens Industri på torsdag
2000-08-08
 Världens bästa formgivare designar säkerhetspris
2000-07-06
 Svensk Säkerhet släpps i september
2000-06-12
 Svensk säkerhetsportal lanseras i Hong Kong
2000-05-23
 Svensk säkerhetsportal gjorde succé på Ifsec!
1999-12-24
 Security önskar en god jul till alla våra besökare
1999-12-03
 Detektor blir internationell tidning
Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT