100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2000-09-22
Axis fick internationell utmärkelse på Skydd 2000

Detektor International Award är ett nyinstiftat pris som ska premiera nytänkande inom det säkerhetstekniska områdena Inbrottslarm, Kameraövervakning (CCTV) och Passerkontroll.

Priset delades ut den 19 September i Stockholmsmässans A-hall i samband med Skydd 2000.


Bakom priset står Ar Media och dess engelska dotterbolag, Ar Media International Ltd, som utger den globalt distribuerade säkerhetstidningen Detektor International.

Utmärkelsen sponsras av Skydd 2000 på Stockholmsmässan.


Detektor International Award högsta utmärkelse är i kategorin "best product". Vinnarna av dessa prestigefyllda pris en glasskulptur, signerad av "världens bästa formgivare" Bertil Vallien presenterade igår.

Tvåan i sista finalrundan fick utmärkelsen "Highly Awarded Security Product".

En av mottagarna till detta pris var Axis Communications AB for "Best CCTV Product".


Axis Communications, från Sverige, fick "Highly Commended Security Product-utmärkelsen" för Axis 2120 Network Camera, som är avsedd för olika Internet- och intranätsapplikationer för överföring av video i realtid. Den är utrustad med bl a rörelsedetektering och automatisk bländare, DC Iris, för ljusa utomhusförhållanden. Vid övervakning av ett objekt kan ett larm utlösas av t ex en rörelse i bevakningsytan eller av en elektrisk strömbrytare på en dörr. Kameran sänder sedan ett larm som via e-post skickas till en förutbestämd mottagare som kan se bildsekvensen över det lokala nätverket eller webben.

AXIS 2120 kan således direktanslutas till ett existerande nätverk, utan att ny hård- eller mjukvara behöver anskaffas. Enheten är lätt att installera. Den ansluts till ett nätverk eller ett modem, tilldelas en IP-adress och är sedan klar för användning med pc. Man kan kontrollera och hantera kameran via en webbläsare.

I inbrottslarmkategorin fick Optex från Japan Highly Commended Security Product-utmärkelsen för BX-80N, ett smart utomhuslarmkoncept.

BX80N utgörs av en passiv IR-detektor, med dubbla detekteringszoner, för utomhusbruk.

Montering sker enkelt, mitt på den aktuella väggfasaden, från vilken detektorn kan bevaka området i två riktningar. Räckvidden är upp till 12 meter åt varje håll och upp till 0,6 meter från väggen vid 12 meter.

BX-80N detekterar larm endast när både över och undre detekteringszonerna detekterar rörelse. Detekteringszonerna kan justeras mellan 2 och 12 meter åt varje håll för att säkerställa rätt bevakningsområde.

Produkten har två separata larmutgångar (en brytande och en slutande) vilket ger stora möjligheter att kombinera både en larmfunktion med en avskräckande varningssignal.


Det brytande reläet kan aktivera inbrottslarm medan det slutande reläet aktiverar t ex ytterbelysning, strålkastare, varningssignaler, lokalt sirenlarm etc.

Då BX80N IR-teknologi är självkalibrerande krävs ingen inställning för linjestrålar, vilket underlättar.

Utmärkelsen mottogs av Optex svenska representant TeleTec Scandinavia.

Detektor International Awards Higly Commended Security Product-utmärkelse inom kategoring passerkontroll gick till koreanska Bracom för produkten FinKey.

Finkey är ett multi-biometriskt system baserat på kombinerad avläsning av fingeravtryck och röstavkänning eller beröringsfri (RF) tags/kort.

Detektor International Award är ett prestigefullt pris där tekniskt nytänkande premieras av en neutral och kunnig jury, bestående av representanter från Detektors redaktion, paraplyorganisationen för den svenska säkerhetsbranschen SWESEC samt SAF-organisationen Näringslivets Säkerhetsdelegation (NSD).

Prisutdelare vid ceremonin var Rachael Ward Owens, VD för Ar Media International Ltd och ansvarig för Detektor International på den brittiska marknaden.

Nästa års Detektor International Award planeras att utdelas under hösten i samband med SiTech-mässan i Berlin.Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT