100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2011-10-19
Wermdalen fick Detektors hederspris
Hans Wermdalen är så nära en institution inom svensk säkerhetsbransch som en person kan komma. Igår fick han facktidningen Detektors utmärkelse "Lifetime Achievement Award". Han får priset för sitt mångåriga engagemang att utveckla säkerhetsbranschen.

Detektor Life Time Achievement Award instiftades 2008 och går till en person som under sin karriär har uppfyllt något av följande kriterier:

• väsentligen bidragit till ett ökat säkerhetsmedvetandet hos företag och offentlig verksamhet.
• på ett påtagligt sätt medverkat till ett gott renommé för säkerhetsbranschen.
• på ett enastående vis fört säkerhetsindustrin framåt.

Årets mottagare av Detektors ”Lifetime Achievement Award” – är liksom föregångarna – mer än väl meriterad för utmärkelsen. Redan 1962 avlade han distriktsåklagarexamen vid juridiska fakulteten i Stockholm. Därefter gjorde han karriär inom polisen och hamnade snabbt hos Säpo där han var under tio år och avancerade till byråchef. Hans bana inom den privata säkerhetssektorn började 1975 då han blev koncernsäkerhetschef vid L M Ericsson. Han var med och grundade branschorganisationen Svenska Säkerhetsföretag – Swesec – och var ordförande från 1982 till 1996.

Till Securitas kom han 1985 där han var tillförordnad vd innan Melker Schörling utsågs till vd och koncernchef. Wermdalen blev då vice vd och var delaktig i den globalisering av verksamheten som bolaget genomdrev och som gjorde Securitas till världens största säkerhetsföretag under en period.

Hans vurm för struktur och utveckling omfattade lika mycket sin egen person som branschen i stort. Redan 1976 blev han medlem i Asis International och ordförande i det svenska chaptret, vilket han ledde fram till 1997. Han hade 1978 tagit examen på sin amerikanska säkerhetschefutbildning och blivit CPP-certifierad, som en av de första svenskarna.
Hans Wermdalen blev därefter, 1998, Vice President Asis i Europa och den förste europé att ta en plats i den helamerikanska Asis-styrelsen (Board of Directors) åren 2000 till 2003 samt ordförande för Asis International Affairs. När han avtackades som styrelsemedlem blev han Lifetime Asis member.

Prisceremonin för Detektor Lifetime Achievement ägde rum i går i samband med Säkerhetsbanketten på Stockholmsmässan, som avslutade den första Sectech-dagen på Rica Talk Hotel i Älvsjö. Lennart Alexandrie, vd för AR Media International som utger Detektor, överräckte priset och avslutade ceremonin med juryns motivering för årets val av pristagare.

– Med höga ambitioner, engagemang, kunskap och generositet har denna pionjär gjort ett djupt avtryck och ett starkt intryck på såväl den svenska som internationella säkerhetsbransch han tjänat under flera decennier. En mycket värdig mottagare av Detektors Lifetime Achievement Award 2011.
Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT