100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2011-10-19
Nyx grundare utsedd till Årets Säkerhetsentreprenör
På Säkerhetsbanketten igår kväll, i samband med öppningsdagen av Sectech 2011, presenterade facktidningen Detektor Scandinavia samt revisions- och affärsrådgivningsföretaget Pwc vinnaren av utmärkelsen "Årets Säkerhetsentreprenör". Priset gick till Andreas Johansson Österberg, grundare av det Ludvika-baserade säkerhetsföretaget Nyx Security.

Nyx Security AB var Sveriges första renodlade kameracentral. Affärsidén var enkel, att med hjälp av egenutvecklad mjukvara för videoanalys hantera kamerabilder från säkerhetsanläggningar för att endast överföra skarpa larm till bevakningscentralerna. I princip fungerar det så här: om säkerhetssystemet upptäcker inkräktare larmar det direkt, och Nyx-operatören får upp bilder från de aktuella kamerorna på skärmen inom loppet av några sekunder. Operatören analyserar händelsen och därefter larmas exempelvis polis, väktare eller räddningstjänst. På så sätt kan onödiga utryckningskostnader undvikas samtidigt som skarpa utryckningar kan effektiviseras då rätt bemanning och rätt åtgärd kan sättas in.
 
Det här konceptet blev en succé och Nyx Security har fortsatt att växa med lönsamhet och Andreas Johansson Östergren har dessutom lyckats attrahera 100 miljoner kronor i riskkapital till bolaget så att expansionen kan vidgas och påskyndas. Detta utan att ge avkall på att själv ha ett betydande aktieinnehav i bolaget. Det är mot den bakgrunden som han blev det självklara valet för juryn från facktidningen Detektor samt revisions- och affärsrådgivningsföretaget Pricewater Cooper (Pwc) när "Årets Säkerhetsentreprenör" skulle utses.

Juryns motivering lyder:
”Med etableringen av Nyx Security har Andreas Johansson Österberg på egen hand initierat en snabbväxande subsektor på säkerhetsmarknaden. Med fokus på fortsatt tillväxt har han under året lyckats attrahera betydande riskkapital som möjliggör vidare expansion och förutsättningar för Nyx att stärka sin redan ledande marknadsposition. Detta gör Andreas Johansson Österberg till en utomordentligt värdig mottagare av utmärkelsen Årets Säkerhetsentreprenör 2011”.

Prisutdelningen förrättades av säkerhetsförlaget AR Media Internationals vd, Lennart Alexandrie och Ulf Borgstrand från Pwc.
Skriv ut Skriv ut  
Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT