100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2011-10-19
Alarmtech vann när årets bästa säkerhetsprodukter korades
I går presenterades årets bästa elektroniska säkerhetsprodukter, enligt facktidningen Detektor International, som för elfte gången arrangerade prisceremonin för Detektor International Awards 2011. Det skedde i samband med Sectech-banketten på Stockholmsmässan.
Tre svenska tillverkare fanns med bland de 12 finalisterna, men det var bara Alarmtech som vann.

Björn Adméus från Sony, Helene Doret från Morpho och Björn Gysell från Alarmtech.
Detektor International Award är det enda av de stora etablerade och internationella produktpriserna för säkerhetsindustrin där tillverkarna inte själva kan ansöka om att medverka. Istället görs urvalet av Detektors redaktion, som ständigt följer flödet av nya säkerhetsprodukter från hela världen.

– Detektor International Award belönar de mest innovativa och kundnyttiga nya elektroniska produkterna inom områdena kamerasystem, passerkontroll och larm under de senaste 12 månaderna, sade Henrik Söderlund, chefredaktör för Detektor International, som under onsdagskvällen presenterade årets pristagare.

Juryn som har röstat fram pristagarna består av nio personer från tre kontinenter, Asien, Europa och Amerika. Samtliga jurymedlemmar är relaterade till Detektors redaktion på sina respektive marknader.

Bland årets finalister fanns tre svenska företag: Axis kom trea i CCTV-klassen, Assa slutade trea i produktkategorin ”Passerkontroll” och Alarmtech vann kategorin ”Larm och Detektion”.

Så här blev årets totala utfall när den inbördes ordningen mellan årets finalister presenterades på Detektor International Awards-ceremonin:

Passerkontroll
Första priset och utnämningen ”Best Access Control Product” gick till Morpho från Frankrike för Morphoaccess VP Series, som är en biometrisk läsare som kombinerar RFID Mifare Desfire och fingerven- och fingeravtrycksavläsning.

Andra pris – ”Highly Commended Product” – gick till Paxton från Storbritannien för Net2 Caller, som är en läsare som kan kommunicera over mobilnätet och acceptera ett samtal på samma sätt som ett kort kan ge access vid ”vanlig” passerkontroll.

Tredjepriset – ”Innovative Achievement Award” – delades av Assa för passersystemet Cliq Remote och tyska Mobotix med videoporttelefonen T24.

Larm & Detektion
Förstapriset och utnämningen ”Best Alarm & Detection Product” gick till Alarmtech för larmsystemet SAS Novator som är ett ”swarming agents system” där varje cell kommunicerar med nästa cell. Andra pris – ”Highly Commended Product”– gick till Texecoms Ricochet, ett trådlöst larmsystem som baseras på Mesh-nätverk där kan varje enhet eller sensor kan kommunicera med varandra.

Tredjepriset – ”Innovative Achievement Award” – delades av panelen XTO, som är anpassad för utomhusbruk och passar för till exempel byggarbetsplatser och kommer från RSI Video Technologies och Schrack Seconets brandlarmssystem Integral IP MX.

CCTV
Förstapriset och utnämningen ”Best CCTV Product” gick till Sonys hybridkamera som kan skicka både bilder i HD-upplösning och analoga bilder i standardupplösning (SD) över samma koaxialkabel.

Andra pris – ”Highly Commended Product” – gick till Icvr-HD – en nätverkskamera med inbyggd självkalibrerande videoanalys i HD från amerikanska Videoiq.

Tredjepriset – ”Innovative Achievement Award” – delades av Axis Q1602/-E, som är en mycket ljuskänslig nätverkskamera, och Milestone Systems nyaste video management-software för medium- och stora installationer, Xprotect Enterprise.

Olika kriterier
Kriterierna för att blir nominerad för Detektor International Award behöver inte avse enbart teknisk innovation, utan också sättet att förpacka produkten (som likaväl kan handla om en tjänst).

– Detektor International Award ska ses som ett fokus på kontinuerligt teknologiskt framskridande, men lika viktigt är att produkten matchar efterfrågan efter mer sofistikerade förpackningslösningar, där presentationen av ett helt koncept blir allt mer av en prioritet för att nå kunderna på rätt sätt, säger Lennart Alexandrie, publisher för Detektor.

Vinnarna av "Bästa Produkt-utmärkelsen" ur respektive produktkategori fick en specialdesignad glasskulptur av den världsberömde glasskulptören Bertil Vallien.

 
Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT