100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2000-09-19
Svenska Axisi final idag om Detektor Int´l Award

Detektor International Award är ett nyinstiftat pris som ska premiera nytänkande inom det säkerhetstekniska områdena Inbrottslarm, Kameraövervakning (CCTV) och Passerkontroll.

Priset delas ut idag klockan 15.00 i Stockholmsmässans A-hall i samband med Skydd 2000.

Bakom priset står Ar Medias dotterbolag, UK-baserade Ar Media International Ltd, som utger den globalt distribuerade säkerhetstidningen Detektor International. Utmärkelsen är sponsrad av Skydd 2000 på Stockholmsmässan.

Priset kommer att premiera tillverkare som försett marknaden med årets "bästa produkt" inom segmenten passerkontroll, inbrottslarm och CCTV. Två svenska företag är med till den sista finalrundan, Axis Communications AB för "Best CCTV Product" och Nordic Alarm AB för "Best Intruder Alarm Product".

Axis Communications, som är världsledande inom nätverkskameror och videoservrar, är nominerad för sin Axis 2120 Network Camera.
Nätverkskameran är idealisk i olika Internet- och intranätsapplikationer för överföring av video i realtid. Den är utrustad med bl a rörelsedetektering och automatisk bländare, DC Iris, för ljusa utomhusförhållanden. Vid övervakning av ett objekt kan ett larm utlösas av t ex en rörelse i bevakningsytan eller av en elektrisk strömbrytare på endörr. Kameran sänder sedan ett larm som via e-post skickas till enförutbestämd mottagare som kan se bildsekvensen över det lokala nätverket eller webben.


AXIS 2120 är en komplett lösning som kan direktanslutas till ett existerande nätverk, utan att ny hård- eller mjukvara behöver anskaffas. Enheten är lätt att installera. Den ansluts till ett nätverk eller ett modem, tilldelas en IP-adress och är sedan klar för användning med pc. Man kan kontrollera och hantera kameran via en webbläsare.

Till skillnad från webbkameror, har nätverkskameran en inbyggd webbserver och kan anslutas direkt till ett nätverk, vilket innebär att den inte behöver kopplas via en pc. AXIS 2120 eliminerar behoven av extra mjukvara och dedicerade arbetsstationer, som vanligtvis förknippas med web

Axis Communications konkurrent om Detektor International Award är Philips e-dome som är ett helt nytt CCTV-koncept. Kameran monteras i taket, och kan se 360° runt hela rummet, panorera, zooma och automatiskt spara allt som sker i hela rummet (360°). Bilden kan delas upp i fyra delbilder, quad-bild, där alla delbilder kan panorera och zooma helt oberoende av varandra. Allt detta med en kamera som helt saknar rörliga delar!
Kameran består enkelt uttryckt av en CCD-sensor med 1 mega-pixels och ett mycket vidvinkligt objektiv. Kameran ansluts till en PC-dator med ett kraftfullt bildbehandlingsprogram. CCD-sensorn ger en bildupplösning på 1300 linjer. Datorn väljer ut 4 delbilder med 60° bildvinkel ur den totala bilden på 360°. Bildperspektivet som normalt skulle bli konstigt från denna kameraplacering i taket rättas automatiskt till elektroniskt i bildbehandlingsprogrammet. Varje delbild kan sedan panorera och zooma elektroniskt var för sig. En fast kamera blir alltså fyra rörliga kameror.
Eftersom en PC-dator används för bildbehandling sparas all information på hårddisken, även de delar som inte varit med i bild. Det betyder också att man i efterhand kan backa tillbaka, panorera och zooma även i den inspelade bilden. Kameran fälls in i taket och allt som syns är en lins på några cm.
Denna första e-Dome kamera ger svartvit bild för att utnyttja bildupplösningen maximalt. Nästa steg är en färgkamera, då en CCD-sensor på minst 4 mega-pixels som ger minst 2000 linjers upplösning ska användas.

Nordic Alarms är finalnominerad för sin kommunikator Nordic Smart Box och konkurrerar i hårdast tänkbara internationella konkurrens. Den enda opponenten som är kvar är japanska detektortillverkaren Optex, som har ett genialt utomhuskoncept, kallat BX-80N. Läs mer i arkivet (nyhet den 15 september).

Prisutdelare vid ceremonin idag kl 15.00 är Rachael Ward Owens, VD för Ar Medias dotterbolag i England (Ar Media International Ltd) och ansvarig för Detektor International på den brittiska marknaden. Hon ska således presentera pristagarna och överräcka glaskonstverken som designats av Bertil Vallien, en av världens mest ansedda glasdesigners.

1980 blev Bertil Vallien f ö utsedd till "Världens bästa formgivare" i Japan! Han arbetar som designer för Kosta Boda sedan 1963 och finns representerad på bl a Nationalmuseum i Stockholm och Corning Museum i New York.

Detektor International Award är således ett prestigefullt pris då nytänkandet i teknik premieras av en neutral och kunnig jury, bestående av representanter från Detektors redaktion, paraplyorganisationen för den svenska säkerhetsbranschen Swesec samt SAF-organisationen Näringslivets Säkerhetsdelegation (NSD).

Att Bertil Vallien har designat priset gör priset än mer åtråvärt.

Årets prisutdelning kommer f ö att visas på Internet via den internationella säkerhetsportalen www.securityworldhotel.com och den skandinaviska motsvarigheten www.securityhotel.com.

Nästa års Detektor International Award planeras att utdelas under hösten i samband med SiTech-mässan i Berlin.

Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    COOKIE-INSTÄLLNINGAR   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT