100% Säkerhet
Detektor Scandinavia är skandinaviska säkerhetsbranschens facktidning. Tidningen utkommer fyra gånger per år med innehåll fokuserat på det som händer på produktfronten och företagsmarknaden.
Detektor International är den internationella säkerhetsbranschens facktidning. Ett media för hela världens säkerhetsmarknad. Tidningen utkommer två gånger per år och det redaktionella innehållet är fokuserat på den globala säkerhetsmarknaden. Det kan gälla nya säkerhetstekniska produkter, system och tjänster, samt internationellt näringslivsnytt.
securityuser.com är nyhetsportalen för användare av produkter och tjänster inom säkerhet på den svenska och danska marknaden. Svenska securityuser.com ges även ut som tryckt version fyra gånger per år.
SecurityWorldMarket.com är Skandinaviens ledande nyhetsportal för den internationella och skandinaviska säkerhetsmarknaden. Som en knytpunkt för kommunikation och information är portalen unik, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även internationellt.
Sectech är en konferens/utställning i det lilla formatet, med de stora möjligheterna. Sectech en självklar mötesplats för alla som arbetar med säkerhetsteknik för det fysiska skyddet, t ex larmsystem av olika slag, passerkontroll och videoövervakning.

AR Media nyheter

Här finner du artiklar och annan information som handlar om företaget.

Publicerat: 2019-11-22
Bosch, HID, Cias och svenska Seriline – årets DIA-förstaprisvinnare

Tre svenska företag, Axis, Consilium och Seriline fanns med bland årets 12 Detektor International Award-mottagare som presenterades i tisdags i samband med Sectech-dagen på Stockholmsmässan. Axis och Consilium mottog utmärkelsen Innovastive Achievement Award 2019 i ID- och passerkontrollkategorin  respektive IoT säkerhetsprodukt-kategorin där Seriline kammade hem förstapriset.


Detektor International Award-vinnarna: Björn Admeus, Bosch Building Technologies, (Video Surveillance), Pierre Parrman, Seriline (IoT Security), Raffaele De Astis, Cias (Alarm & Detection) and Dahn Sadarangani HID Global (ID & Access Control).

Detektor International Award (DIA) är instiftat av tidningen Detektor International för att uppmuntra och premiera företag som utvecklat produkter och tjänster som präglas av innovativ och marknadsanpassad teknik och design. Priset har delats ut sedan år 2000 och i tisdags presenterades årets 12 mottagare inklusive förstaprisvinnarna under en prisceremoni  i samband Säkerhetsbanketten som avslutade första Sectech-dagen på Stockholmsmässan. 

.Det som gör priset unikt är att tillverkare inte kan nominera en produkt eller tjänst själva utan nomineringen görs utifrån Detektorredaktionens flöde av nyheter och de kriterier som motiverar till en nominering. Priset delas ut i fyra olika kategorier: ”ID & Access control”, ”Alarm & Detection”, ”Video Surveillance” och ”IoT Security”. I varje kategori är det en produkt som utses till årets bästa produkt och de två andra nominerade produkterna resulterar i utmärkelsen Innovative Achievement Award.

ID & ACCESS CONTROL

Årets förstaprisvinnare är:

iClass SE RB25F – Fingerprint Reader – från HID Global (USA)
En fingeravtrycksläsare med förbättrad prestanda vad gäller bildens kvalitet och som matchar ett fingeravtryck inom en sekund. Läsaren stöder Seos-teknik och ger multifaktor-autentisering och skyddar mot försök att använda falska fingeravtryck.

Juryn skriver I motiveringen: 
“With speed, accuracy and versatility HID responds to the most demanding needs and takes fingerprint readers to a new level.”

Årets Innovation Achievement Award-produkter är:

Axis A8207-VE
– Network Video Door Station – från Axis Communication (Sverige).
Kombinerar video-övervakning, tvåvägs-kommunikation, passerkontroll och fjärråtkomst av pas-serkontroll i en enda enhet. Dess öppna gränssnitt erbjuder möjligheter för integration så att den enkelt kan användas tillsam-mans med andra system.

Spectre – UHF & Bluetooth Scalable Long Range Reader – från StID (Frankrike)
En UHF- och bluetooth-antenn-läsare för automatisk fordons- och föraridentifiering med lång räckvidd. Läsavståndet är upp till 13 meter och den kan styra upp till fyra körfiler samti-digt, även i besvärliga miljöer.

ALARM & DETECTION

Årets förstaprisvinnare är:

Micro-Ray 100 Microwave Barrier – från Cias (Italien)
Mikrovågs-barriär för perimeterskydd utomhus med räckvidd på 100 meter. Ger en linjär stråle som täcker ett mycket smalt område, men till skillnad från infraröda strålar påverkas den inte av temperatur, skarpt ljus, solreflektioner eller dimma och kräver inte frekvent underhåll.

Juryn skriver I motiveringen:
“With this unique microwave system Cias brings an exceptional contribution to the perimeter protection market.”

Årets Innovation Achievement Award-produkter är:

WX Shield Series – 180 Degree Outdoor Sensors – från Optex ( Japan)
PIR-detektorer för perimeterskydd utomhus som passar för hem eller mindre företag och erbjuder 180 graders detektion 12 meter – sensorn har två fristående 90-graders detektorer med möjlighet till individuella inställningar.

DS-2TD1217-2/V1 – Thermal & Optical Network Turret Camera – från Hikvision (Kina)
En termisk och optisk nätverks-kamera som är utrustad med inbyggd GPU (graphic sensoring unit) med algoritmer för analys av beteenden och realtidslarm för brand inomhus och intrångsde-tektering.


VIDEO SURVEILLANCE

Årets förstaprisvinnare är:

MIC IP Ultra 7100i Camera – från Bosch Building Technologies (Tyskland)

Den första ”ruggade” PTZ-kameran med UHD (“4K”)-upplösning (3840 x 2160 pixlar) med inbyggd videoanalys och ”machine learning”. Kan detektera och kategorisera rörliga objekt även när kameran panorerar, tiltar eller zoomar och är lämpad för utomhusapplikationer och tuffa miljöer.

Juryn skriver I motiveringen: 
“This super-camera for outdoor applications and tough environments has everything it takes to be a winner.”

Årets Innovation Achievement Award-produkter är:

Eagle Eye Cloud VMS – Open Video Surveillance Platform – från Eagle Eye Networks (USA).

Ett öppet VMS som är kom-patibelt med ett brett utbud av kameror och som möjliggör Video Surveillance as a Service (VSaaS). Hanteras helt via molnet utan behov av mjukvara, video ses i mobil och webbläsare och det går att spela in all video direkt i molnet.

Mobotix M73 Camera – från Mobotix (Tyskland)

En lättinstallerad nätverkskamera med ett modulsystem som möjlig-gör en anpassad kombination av upp till tre optiska och funktionella moduler – den kan till exempel kombinera olika optiska sensorer (dag/natt/termisk) med audio, IR-ljus eller multisense-moduler.

IOT SECURITY

Årets förstaprisvinnare är:

Serix IAM – Identity & Access Management System – från Seriline (Sverige)

En plattform med ett enkelt gränssnitt för identitetshantering för personer, identitetsbärare, behörigheter och tillhörigheter. Kan hämta personuppgifter från till exempel ett HR-system och knyta ihop dem med andra system som passersystem och utskriftslösningar.

Juryn skriver I motiveringen: 
“With this commendable, effective yet simple and open solution Seriline brilliantly brings disparate access & ID requirements into one place.”

Årets Innovation Achievement Award-produkter är:

Maxpro Cloud – Security System Management System – från Honeywell (USA)

Ett integrerat säkerhetssystem som ger passerkon-troll, inbrotts- och videoövervakning i realtid till använda-rens mobila enhet och möjliggör hantering av flera platser på distans. Varken server eller mjukvara behövs och det öppnar för en affärsmodell baserad på Security as a Service (SaaS)

CS Vision – Fire Alarm Management Systems – från Consilium (Sverige)

Ett öppet, leverantörsoberoende, överordnat presentations- och styr-system för automatiska brand- och utrymningslarmsystem. Systemet är optimerat för brandlarmet Consilium FG5000 men då det är öppet kan det anslutas till ett .stort antal olika säkerhetssystem med möjlighet till dubbelriktad datakommunikation

Skriv ut Skriv ut  
NYHETSSÖK
År:    

2022-03-14
 Sectech slog nytt norskt rekord
2022-03-02
 Trygghetnu: Kamerors betydelse och idrottens terrorberedskap i fokus
2022-01-28
 Aktuell Sikkerhet och AR Media i samarbete inför Sectech Norge
2022-01-03
 Securityworldmarket hade rekordmånga nordiska användare 2021
2021-12-06
 Pandemi och snöoväder stoppade inte Sectech
2021-10-28
 Anna Flink – Årets Trygghetsambassadör
2021-09-21
 14.000 åskådare – nytt publikrekord för utdelning av säkerhetspris
2021-09-20
 Idag prisas en AIK-ikon på Friends för sin insats mot matchfixning
2021-09-03
 AR Medias grundare Lennart Alexandrie fick Stora Säkerhetspriset
2021-09-01
 Succé igen – Skyddgolfen Detektor Open slog nytt världsrekord
2021-08-16
 15-årsjubilerande Skyddgolfen Detektor Open slår nya världsrekord
2021-01-25
 2020 – ännu ett rekordår för Securityworldmarket
2020-12-29
 2001 – Sectech introduceras
2020-12-28
 2000 – premiär för Detektor International
2020-12-26
 1998 – första fackmediet baserat på dagliga säkerhetsnyheter lanseras
2020-12-20
 1996 – första upplagan av Svensk Säkerhet släpps
2020-12-16
 1993 – transatlantisk larmteknik tog över i Sverige
2020-12-14
 Höjdpunkter från 30 år med AR Media
2020-12-11
 1990 – första numret av Detektor
2020-10-06
  Nytt trafikrekord på Securityworldmarket
2020-09-01
 #Trygghetnu flyttas till våren 2021
2020-08-26
 Han vann Skyddgolfen Detektor Open
2020-08-10
 Ansiktsmasker till säkerhetsbranschens golfare
2020-07-06
 Securityworldmarket noterar nytt rekord första halvåret
2020-04-27
 Rekordstart på 2020 för Securityworldmarket.com
2020-03-05
 Säkerhetsbranschen tillkännager finalisterna till Stora Säkerhetspriset
2020-01-27
 Ny rapport förutspår rekordtillväxt för videoövervakning fram till 2024
2020-01-07
 Ännu ett rekordår för Securityworldmarket
2019-11-22
 Bosch, HID, Cias och svenska Seriline – årets DIA-förstaprisvinnare
2019-11-21
 Sectech satte nya rekord
2019-11-20
 Eklund Löwinder – årets trygghetsambassadör
2019-04-04
 #Trygghetnu inbjöd till breda perspektiv på säkerhet och integritet
2019-03-11
 Nytt besökarrekord Sectech i Norge
2018-11-13
 Starkt Sectech överträffade förväntningarna
2018-11-08
 Här är vinnarna av Detektor International Award 2018
2018-10-03
 Hur övervakningsteknik ger värdet till logistik
2018-06-01
 Cubsec vann Detektor Football Cup
2018-05-28
 AR Media på Ifsec – för 27:e året i rad!
2018-03-21
 Polischef utsågs till årets trygghetsambassadör 2018
2017-03-20
 Rekord för Sectech i Lilleström
2017-03-06
 IoT och säkerhet i fokus på Sectech i Norge den 15-16 mars
2016-12-19
 Fysisk säkerhet och branddetektion i tätposition för IoT i smarta byggnader
2016-12-05
 441 miljarder kronor – den globala produktförsäljningen av säkerhetselektronik 2016
2016-11-21
 Tangerat rekord för Sectech i Danmark
2016-11-01
 Skydd lockade 10 576 besökare och 4200 seminarie-åhörare
2016-10-25
 Dagens fem största höjdpunkter på Skydd-seminarierna
2016-08-31
 Solig succé för Skyddgolfen Detektor Open 2016
2016-08-16
 Skyddgolfen Detektor Open slår nytt världsrekord
2016-06-13
 Skyddgolfen Detektor Open mot nya rekord
2016-06-07
 Välbesökt säkerhetspaviljong på Nordea Masters
2016-06-02
 Nordea Masters igång med säkerhetstält på plats
2016-05-23
 Sectech Norge flyttar till Lilleström
2016-05-16
 Molntjänster och integration – starka trender inom passerkontroll
2016-05-09
 Säkerhetstältet på Nordea Masters återuppstår
2016-04-18
 Detektor Football Cup den 1 juni – snart fullbokat
2016-04-05
 Danskt branschstöd för Security User Expo 2017
2014-05-06
 Enad säkerhetsbransch kritiserar Datainspektionen i SvD-debatt
2013-10-28
 Rekordmånga besökare på Sectech
2013-09-30
 Ar Media och Stockholmsmässan i samarbete kring Skyddmässan
2011-10-21
 Sectech blev en succé
2011-10-19
 Nyx grundare utsedd till Årets Säkerhetsentreprenör
2011-10-19
 Wermdalen fick Detektors hederspris
2011-10-19
 Alarmtech vann när årets bästa säkerhetsprodukter korades
2011-10-18
 Johan Pehrson utsedd till Årets Trygghetsambassadör
2011-10-03
 Nästan 3 200 besökte SecurityUser Expo 2011
2011-08-25
 Danmarks största säkerhetsmässa - för första gången i Köpenhamn
2011-03-03
 Bjørn-Erik Jørgensen - landschef för AR Media i Danmark
2011-02-07
 VCA och digital larmöverföring i fokus på Sectech i Oslo 29-30 mars
2011-01-31
 AR Media öppnar kontor i Köpenhamn
2010-11-30
 Succé och nytt rekord för Sectech
2010-11-23
 Milestone utsett till Årets säkerhetsföretag i Danmark
2010-09-17
 En svensk i topp när årets bästa säkerhetsprodukter korades
2010-09-16
 Dick Malmlund fick Detektors hederspris
2010-09-15
 Idag utses "Årets Säkerhetsentreprenör" på Skyddbanketten
2010-09-15
 Tre svenska produkter i final om internationellt säkerhetspris idag
2010-09-14
 Lagrell inleder eventsäkerhetskonferensen imorgon
2010-05-06
 SecurityUser Expo blir Danmarks största säkerhetsmässa
2010-03-01
 Lobbynätverk och tankesmedja ska öka säkerhetsmedvetandet
2009-10-22
 Sectech slog nya rekord
2009-05-01
 Jonik och Niscayah först med att certifieras som CCTV-företag
2008-12-04
 Axis vinner internationellt produktpris och förstärker sin marknadsledande position
2008-11-20
 Axis, Bosch och iLoq vinnare av Detektor International Best Product Awards
2008-11-19
 Åke Andersson signerar sin självbiografi den 28 november hos AR Media
2008-11-17
 Fullbokad utställning när Sectech öppnar på onsdag
2008-11-12
 Sectech-seminarier fokuserar på säkerhetsteknik
2008-10-26
 Varning för annonsbedragare från Mexiko som försöker lura Sectech-utställare
2008-10-02
 Årets nomineringar till Detektor International Award presenterades inför 900 säkerhetsproffs
2008-07-16
 Sectech utsatta för annonsbedragare
2008-06-15
 Ska SAAB fylla tomrummet?
2008-06-01
 Lagens längsta arm
2007-12-17
 SecurityWorldHotel.com - mest använd bland online-medier för säkerhetsmarknaden
2007-12-03
 SecurityWorldHotel.com - största online-mediet inom säkerhet
2007-11-17
 Sonys övervakningskamera utsedd till "Bästa CCTV-produkt"
2007-10-25
 Alla tiders bästa Sectech - nytt besökarrekord!
2007-10-24
 Sony, Panasonic och GE i topp när årets säkerhetsprodukter utsågs
2007-04-23
 Alexandrie och Alm fick årets branschpris
2006-11-13
 Axis, Bosch och Bayer Innovation- de stora vinnarna på D I Awards
2006-11-10
 Sectech i Köpenhamn blev en fullträff
2006-11-08
 Idag öppnar Sectech - i Köpenhamn!
2006-11-06
 Biometri-seminarium på Sectech
2006-09-05
 SECTECH fokuseras i danska Börsen via SecurityWorldHotel.com
2006-02-27
 Svensk säkerhetstidning bäst i Europa enligt IMS-rapport
2006-01-16
 IMS-rapport rankar SecurityWorldHotel.com som marknadsledande i Europa
2005-11-08
 Alla rekord slogs på Sectech - mer än 2000 besökare!
2005-08-10
 Fullbokad utställning på Sectech
2005-08-08
 SecurityWorldHotel.com kommer som tryckt media!
2005-05-16
 Handeln och industrin i fokus för säkerhetsbilagor
2005-05-13
 Handeln och industrin i fokus för Säkerhetsbilagor
2005-04-13
 I dag öppnar Sectech Oslo - två intensiva dagar med säkerhetsteknik i fokus
2005-03-12
 Ar Media International fick utmärkelse i Sydafrika
2005-01-27
 Nytt rekordår för SecurityWorldHotel.com - som satsar på CCTV-utbildning Online!
2004-09-21
 Idag får säkerhetsköparna en egen nyhetskanal - SecurityUser.com
2004-09-16
 Svenskproducerade nyhetsportalen SecurityWorldHotel.com internationaliseras
2004-09-13
 Den årliga säkerhetsbilagan i Dagens Industri idag!
2004-09-13
 Skandinavisk och internationell prägel när Sectech är tillbaka i Köpenhamn den 3 – 4 November 2004
2004-06-23
 Skandinavisk paviljong för säkerhetsföretag i Dubai
2004-05-14
 Succe för brittiska SecurityWorldHotel.com på Ifsec
2004-01-10
 Sectech tillbaka i Köpenhamn den 3 - 4 november
2004-01-08
 Rekordår för SecurityHotel.com
2003-10-20
 Säkerhetsbranschen fokuseras i Dagens Industri idag!
2003-10-08
 Ar Media ställer ut i Oslo, Odense och i Singapore - samtidigt!
2003-10-08
 Stort intresse för Sectech
2003-08-11
 Dagens Industri-bilagan Säkerhet Plus utkommer 20 oktober
2003-08-10
 Besök Ar Media i höst när Detektor distribueras i fyra världsdelar!
2002-08-28
 Ar Media tillsätter landsansvarig i Danmark
2002-04-25
 Ar Media kartlägger norsk säkerhetmarknad på uppdrag av AGF
2002-02-04
 SECTECH 2003 arrangeras den 28-29 oktober i Stockholm
2001-12-10
 Danmark får SecurityHotel.com i februari
2001-09-18
 Ny marknadsansvarig på Ar Media
2001-09-14
 DI-bilagan Säkerhet Plus utkommer 24 september
2001-05-18
 Besök Ar Media på IFSEC
2001-03-21
 70 procent av SECTECH´s utställaryta är bokad!
2001-03-13
 Detektor - en branschfavorit!
2001-02-15
 Säkerhetsteknisk utställning i Stockholm
2001-01-26
 Svensk Säkerhet 2001 har släppts
2000-12-14
 Flygande distribution av Detektor International
2000-12-01
 Flygande distribution av Detektor International
2000-11-22
 Halva priset på Security Sales
2000-09-22
 Axis fick internationell utmärkelse på Skydd 2000
2000-09-21
 Vinnarna av Detektor International Award
2000-09-19
 Singapore eller Korea vinner Detektorpriset
2000-09-19
 Svenska Axisi final idag om Detektor Int´l Award
2000-09-15
 Japan och Sverige i final om Detektor Int Award
2000-09-08
 Världens bästa formgivare designar säkerhetspris
2000-08-31
 Idag utkommer Säkerhet PLus som bilaga i DI
2000-08-22
 Säkerhet Plus i Dagens Industri på torsdag
2000-08-08
 Världens bästa formgivare designar säkerhetspris
2000-07-06
 Svensk Säkerhet släpps i september
2000-06-12
 Svensk säkerhetsportal lanseras i Hong Kong
2000-05-23
 Svensk säkerhetsportal gjorde succé på Ifsec!
1999-12-24
 Security önskar en god jul till alla våra besökare
1999-12-03
 Detektor blir internationell tidning
Följ oss på Facebook  FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK   ||    Följ oss på Instagram  FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM   ||    FAKTURA   ||    KONTAKTINFO   ||    INTEGRITETSPOLICY   ||    WEBBPLATSÖVERSIKT